Heidendom > Koken en brouwen

Mede, het zoete bloed van Kvasir...

(1/11) > >>

Alfrún:
Zijn er hier ook mede-medemakers? Wie heeft interessante dingen over mede te melden? Ik ben momenteel weer aan het brouwen, bloedmede in dit geval. Liever maak ik de mede zelf, zodat ik weet wat ik offer. Van gekochte mede weet ik de oorsprong, de Urd niet. Ik weet niet wie ermee bezig is geweest. Van zelfgemaakte mede weet ik dat wel, van de omgeving waar de bijen van de plaatselijke imkers tot aan het eindproduct. ..... 

Hobbes:
Hey Alfrún, het zit hier vol met brouwers die op kleine schaal zelfs mede "verkopen"
Kijk maar
https://www.facebook.com/Iccarusmead?ref=hl
https://www.facebook.com/pages/Me-de-Hielkemaniak/132963566882004?fref=ts

en met oude Mei hebben we zelfs een wedstrijd

Arjane:
Het drinken van het spul is hier ook een favoriete bezigheid, niets zo lekker als een glaasje (hoorntje) met mede  :yup:

Bloedmede is iets wat ik niet ken, wat zit daar in?

Valora:
Ik ben wel benieuwd wat je bedoelt met bloedmede.
En inderdaad het gros van de mensen hier zijn brouwers, sommige brouwen op wat grotere schaal dan andere.

Mijn beste mede tot nu toe was een heel klassiek recept (honing, gist, water) maar ik experimenteer ook graag met onorthodoxe ingredienten. Zo heb ik nu een mede staan met gember, kruidnagel en rooibos. Dat experimenteren is erg leuk!

Hobbes:
bloedmede is dat niet gewoon mede met bosbessen?

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie