Heidendom > Heidense wetenswaardigheden

Human Odyssey

(1/2) > >>

Metalen Mark ov Holland:
Zoals ik wel vaker heb laten blijken ben ik een 'aanhanger' ben van comparatieve mythologie; het vergelijken van verschillende mythologieën (en andere zaken uit verschillende religieuze stromingen) teneinde een beter en meer volledig beeld te krijgen van de werkelijkheid vanuit spiritueel oogpunt; kennelijk ben ik niet de enige: de Engelsman Simon E. Davies heeft een Facebookpagina waarop hij allerlei e-posters publiceert (waaronder de eerder al eens onder de aandacht gebrachte evolutionaire religieboom). De Facebookpagina van Davies heet Human Odyssey.

Op de meeste posters wordt één specifiek thema weergegeven en is daarbij voorzien van afbeeldingen uit verschillende tradities, op andere posters gaat hij op grafische wijze in op één stroming of traditie.   

Hier vind je een doorverwijzing naar de Human Odyssey FB-pagina en onder Foto's vind je de posters; tussen de posters staat ook een fraaie, overzichtelijke versie van Yggdrassil.
   

Metalen Mark ov Holland:
Omdat ik Davies' inspanningen wel kan waarderen wil ik jullie, bij wijze van aanvulling, ook nog even wijzen op de mogelijkheid tot het bestellen van de posters op groot formaat middels de bekende postersite Zazzle:
http://www.zazzle.co.uk/human_odyssey.

Hobbes:
Waarvoor dank Mark.

Hobbes:
En zometeen ook in de nieuwsbrief een stukje er over

Elvar Heimdalir:
Ha Mark,

Zoals je al gemerkt zult hebben, ben ik ook allerminst afkerig van comparatieve mythologie. Ik ga hierin geen enkele boeiende discussie uit de weg. Met vergelijken heb je nog geen welomschreven spiritueel 'anker', al heeft niet iedereen daar misschien behoefte aan. Zelf interesseren bijvoorbeeld opgravingen in Peru of Polynesië enorm, maar de kans dat ik daar meer dan één keer in mijn leven op bezoek zal gaan is niet bijster groot.

In de heuvels van onze eigen woeste gronden ligt ook veel moois verborgen dat nog wacht op ontdekking. In die heuvels woon ik en wandel er dagelijks. Ik onderhoud een levende band met dit landschap, door de seizoenen heen en door mijn eigen leven heen. Wat op een steenworp afstand van mijn eigen drempel zich afspeelt en zich heeft afgespeeld, mag zich dus daarenboven in een bijzondere interesse verheugen van mijn kant. Voor mij persoonlijk zijn dus vondsten, nieuwe inzichten etc. die ontleend zijn aan de plek waar ik mijn leven leef, dus net iets interessanter dan 'wat van ver komt', al zal ik mijn leven lang ook een zogeheten wereldreiziger blijven. Hoe sta jij daarin?

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie