Heidendom > Heidense wetenswaardigheden

Oudste Europese adellijke geslachten.

<< < (6/6)

Metalen Mark ov Holland:
Voor degenen die zelf op zoek willen: goede aanknopingspunten kun je tegenwoordig vinden op de nieuwe site van het CBG|Centrum voor Familiegeschiedenis.

In feite heeft men op de nieuwe site een combinatie gemaakt van een aantal zaken die al beschikbaar waren zoals de familienamendatabank van het Meertens Instituut maar men heeft ook een eigen documentenverzameling en een collectie familiewapens die nu online tot onze beschikking staan.

Hier staat een doorverwijzing.

Kezlar:
Dank! Ik zal het binnenkort eens doornemen

Metalen Mark ov Holland:
Indien je het zoeken nog niet beu bent: klik hier voor een doorverwijzing naar de internetsite van de Foundation for Medieval Genealogy'. In het uitrolmenu dat zich opent onder het kopje 'Projects' staat het onderdeel 'Medieval Lands', als je daarop geklikt hebt kun je door op de groene knop te klikken de dataset openen (staat als zodanig weergegeven).

De dataset is behoorlijk uitgebreid maar niet ondubbelzinnig want zeker niet alle bronnen die ik tegengekomen ben zijn in overeenstemming met de informatie die de F.M.G. beschikbaar stelt! Een dubbelcheck blijft op zijn plaats.

Metalen Mark ov Holland:
Het volgende ligt ontzettend voor de hand maar mag hier zeker niet ontbreken: de site van het Nationaal Archief in 's-Gravenhage (onder hetgeen onderstreept is vind je een doorverwijzing). In het uitrolmenu onder het kopje 'Collectie' staat een ontzettend grote verzameling documenten tot onze beschikking, natuurlijk is niet alles in het kader van genealogie of prosopografie te gebruiken maar het geheel bevat zeker een flink aantal bruikbare stukken.

Merk overigens op dat de inhoud van de collectie niet louter en alleen uit staatsarchiefstukken bestaat maar dat ook een grote verscheidenheid aan privécollecties is opgenomen, compleet ofwel delen daarvan.

Kezlar:
Wederom dank!!

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie