Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Alfrún

Pagina's: [1]
1
Heidense wetenswaardigheden / Runen chocolade letters......
« Gepost op: april 22, 2015, 12:28:19 pm »
http://www.runen-chocoladeletters.nl/    ...... kwam ik vandaag tegen.....

2
Literatuur / Re: Germaanse namen.....
« Gepost op: april 16, 2015, 05:51:06 am »
Top! :smiley:

3
Koken en brouwen / Re: Mede, het zoete bloed van Kvasir...
« Gepost op: april 14, 2015, 07:21:59 pm »
Even mijn draadje compleet maken......

http://www.abedeverteller.nl/de-inspiratie-van-de-mede/

4
Heidense wetenswaardigheden / Re: Hiernamaals volgens de Heiden
« Gepost op: april 14, 2015, 07:13:16 pm »
Vond onderstaand ooit wel een verhelderend artikel toen ik nog niet zo ingelezen was (natuurlijk is dat eenieder hier wel, maar het maakt het onderwerp mooi compleet)

http://www.hetgermaansgenootschap.nl/index.php/vormingsteksten/dodencultus

5
Literatuur / Germaanse namen.....
« Gepost op: april 14, 2015, 06:46:52 pm »
Zie de onderstaande weblink van taaldacht voor een redelijk complete lijst van Germaanse namen.  Voor wie verder snuffelt kan veel meer moois vinden dat best kan aansluiten op ons heidens erfgoed. Geen boek, maar wel interessante lectuur... :D

http://taaldacht.nl/germaanse-namen/

6
Literatuur / Re: Nederlandse vertalingen verhalen uit Edda
« Gepost op: april 11, 2015, 06:53:54 pm »
Dan bedoel ik denk ik de poëtische Edda --> erin staan oa Völuspa, Havamal, Lokasenna, het lied van Alvis, Grimnismal, Balders droom. Ik ga eens kijken of van bovengenoemde auteurs /vertalers het kan vinden. Dank jullie alvast voor de reacties!  :mrgreen:

7
Koken en brouwen / Re: Mede, het zoete bloed van Kvasir...
« Gepost op: april 11, 2015, 06:43:55 pm »
Via de online shop leveren ze alles vlot uit....de gemiddelde hobbybrouwer / wijnmaker komt er wel aan zijn of haar trekken :D

8
Literatuur / Nederlandse vertalingen verhalen uit Edda
« Gepost op: april 11, 2015, 12:05:53 am »
Ik heb de afgelopen jaren de goden en heldenliederen in de Edda vooral in het Duits en Engels gelezen. Echter omdat voor het begrijpen en aanvoelen je soms meer moet kunnen lezen/begrijpen van een vreemde taal dan ik nu doe, ging ik op het Nederlands over. Daarbij kwam ik toen, 2 jaar geleden uit bij de vertaling van Jan de Vries. Op de één of andere manier heb ik mij bij die vertaling nooit zo thuis gevoeld. Doorvertaalde namen (Nidhog die bijvoorbeeld Nijdhakker wordt) liggen mij niet zo en de teksten weten mij niet zo te pakken als de Duitse en Engelse vertalingen. Zijn er ook andere Nederlandse vertalingen? En zo ja, hoe lezen die voor jullie gevoel weg? Op de één of andere manier merk ik dat het voor mijn beeldvorming in de meest letterlijke zin, vorming van beelden in mijn hoofd  waardoor ik dingen kan begrijpen die ik anders niet zou oppikken, van belang is.

9
Veelgestelde vragen / Vraag over waar te plaatsen....
« Gepost op: april 08, 2015, 06:43:51 pm »
Beste forumstuurders, modder-eters, overzichtbewaarders en bewakers van de heidevlam,

als ik nou vragen, discussies, ideeën ed rondom de Edda en andere literatuur heb, waar op het forum mag ik die neerplanten? Ik kon er niet zo goed een plek voor bedenken. Vriendelijk bedankt voor het antwoord!

Alfrún

10
Koken en brouwen / Re: Mede, het zoete bloed van Kvasir...
« Gepost op: april 08, 2015, 03:27:08 pm »
Interessant wat je zegt Valora, want ik ben juist wel voor een zoete ronde afdronk. Laat het de honing smaak wat meer intact?

11
Koken en brouwen / Re: Mede, het zoete bloed van Kvasir...
« Gepost op: april 08, 2015, 12:29:24 am »
Oh ja, vergeten .... ik heb tot nog toe portgist van de brouwmarkt gebruikt, hebben jullie al eens met andere soorten gist gewerkt / geëxperimenteerd?

12
Koken en brouwen / Re: Mede, het zoete bloed van Kvasir...
« Gepost op: april 08, 2015, 12:23:05 am »
Dank voor jullie reacties! Bloedmede is mede die rood is door kersensap. Ik ben nu aan het experimenteren met de hoeveelheid sap op mede. Momenteel ben ik ook op een rijtje aan het zetten waar mede voorkomt in de literatuur, de Edda natuurlijk voorop. :D

13
Koken en brouwen / Mede, het zoete bloed van Kvasir...
« Gepost op: april 07, 2015, 01:44:31 pm »
Zijn er hier ook mede-medemakers? Wie heeft interessante dingen over mede te melden? Ik ben momenteel weer aan het brouwen, bloedmede in dit geval. Liever maak ik de mede zelf, zodat ik weet wat ik offer. Van gekochte mede weet ik de oorsprong, de Urd niet. Ik weet niet wie ermee bezig is geweest. Van zelfgemaakte mede weet ik dat wel, van de omgeving waar de bijen van de plaatselijke imkers tot aan het eindproduct. ..... 

Pagina's: [1]