Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Vuurnacht

Pagina's: 1 2 [3] 4 5
31
Literatuur / Re: Edda
« Gepost op: juli 02, 2014, 12:42:58 pm »
De eerste is in dichtvorm, de tweede in proza.

32
Natuur / Re: De vos!
« Gepost op: juni 16, 2014, 08:06:40 pm »
Mooi!  :smiley:

33
Mededelingen / Re: mede dag
« Gepost op: juni 12, 2014, 08:40:35 am »
Vandaag? Over een maand toch pas?

34
Natuur / Re: De positieve effecten van de wolf
« Gepost op: juni 11, 2014, 10:20:36 pm »
Wie weet zitten onze dames straks wel zo op de Veluwe  :woohoo:




Die wolf lijkt ook inderdaad maar naar een ding te kijken...

35
Heidense kunst / Re: Hoe denken jullie hierover?
« Gepost op: mei 31, 2014, 09:12:03 pm »
Bij mij doet ie het.

36
Je hebt wel een punt. Ik denk echter niet dat de heldentijd de reden voor de onderwijskeuze is geweest. De hoofdreden dat op scholen Griekse en Romeinse cultuur onderwezen wordt, is omdat het een groot deel van de basis voor de westerse samenleving vormt en er veel geschreven bronnen zijn overgeleverd. Niets tegen de Noordse oudheid, maar voor iemands algemene ontwikkeling en het begrijpen van bepaalde referenties in de huidige maatschappij, heeft het aanzienlijk meer zin om diegene over de Griekse dan over de Noordse oudheid te onderwijzen (helaas, maar waar). Dit komt omdat er eeuwen en eeuwen klassiek onderwijs aan het huidige systeem ten grondslag liggen. Daarmee wil ik niet zeggen dat de Noordse oudheid geen invloed heeft gehad, maar ofwel aanzienlijk minder, of de mate valt niet voldoende te achterhalen.

37
Nieuws / Re: Lid van de maand verkiezing
« Gepost op: mei 30, 2014, 06:17:16 pm »
Met het geslaagde Woensbergweekend nog vers in het geheugen heb ik op Hobbes gestemd.

38
Veelgestelde vragen / Re: Vragen en opmerkingen, ideeën
« Gepost op: mei 29, 2014, 12:18:51 am »
Wat Hobbes zegt, Runa. We waren er eigenlijk voor aan het waken dat de de hele discussie en het moddergooien van de laatste tijd opnieuw worden opgepakt n.a.v. jouw vraag, maar toch goed dat Hobbes hier alsnog tegengas op geeft. Uiteraard heeft elke partij zijn eigen versie van het verhaal, dus het is sowieso het ene woord tegen het andere, maar wat in het bovengenoemde citaat staat, is gewoon echt niet waar. Om inhoudelijke zaken is deze kwestie nooit gegaan. De splitsing is ontstaan omdat we onoverkomelijke persoonlijke problemen met elkaar hadden; niet omdat we inhoudelijk andere heidense opvattingen hadden.

39
Heidense wetenswaardigheden / Re: Project TaurOs
« Gepost op: mei 28, 2014, 12:19:28 pm »
Leuk  :D

40
Heidense kunst / Re: Heidense Tattoo's
« Gepost op: mei 23, 2014, 10:04:16 am »
Meteen de eerste (??) op een erg zichtbare plaats.
 
De zon komt bij mij ook hier en daar terug. Ik hou ook wel van simpele figuren die alleen maar symbolen kunnen zijn (maar dat is niet overal 'gelukt'). Niet iedereen kan er tegen als ze tatoeages zien die wel iets móeten betekenen.

Ik wilde ze latijd wel op mijn onderarm(en), maar ik heb ze expres op die specifieke plekken laten zetten, omdat ik het i.v.m. mijn werk heel makkelijk op kan lossen door gewoon lange mouwen te dragen, mocht ik klanten moeten ontvangen. Ook kunnen ze op die plek niet bedekt worden door eventuele armbanden.

De linker is inderdaad voor meerder interpretaties vatbaar, wat ik ook wel mooi vond. Het kan de zon zijn, maar ook de kringloop met in het midden het eerste leven/licht, oftewel: het begin.
De rechter is gewoon de aarde.

Wat een gave verzameling heb je zelf trouwens.  :smiley:

41
Heidense kunst / Re: Heidense Tattoo's
« Gepost op: mei 22, 2014, 03:54:27 pm »
Ik heb de mijne voor voldoende genezen verklaard om op de foto te zetten.

Rechts:


Links:

42
Heidense wetenswaardigheden / Re: Duiding van het heidendom
« Gepost op: mei 17, 2014, 11:10:41 am »
Goede vraag, Hobs. Is inderdaad iets wat ik zelf ook heel moeilijk vind, ook als ik het niet in algemene termen uitleg (kan namelijk bijna niet, zoals Kezlar en Dradenvrouw al zeiden), maar alleen zoals ik het zelf ervaar. Niet omdat het ingewikkeld is, maar omdat mensen je nogal raar gaan aankijken. Niet dat dat in zijn algemeenheid erg is, maar met collega's is het lang niet altijd tactisch, want die wil je eventueel niet teveel van jezelf tonen. Had wat dat betreft ook wat lastige momenten afgelopen week vanwege mijn nieuwe tatoeages.

Mijn probleem met heidendom uitleggen is of je moet het helemaal uitleggen, of je moet er helemaal niet aan beginnen. Tussenweg heb ik tot nu toe nog niet gevonden. Het lastigst zijn niet de mensen die er niets of heel veel van afweten, maar de mensen die er een beetje van afweten. Het kleine beetje dat ze weten, heeft namelijk meestal betrekking op de oorlog en als je zo iemand voor je hebt, mag je inderdaad voor de grote, uitgebreide uitleg gaan.

Mijn korte uitleg, als iemand echt volhardend is, is meestal zoiets: ik beleef op bewuste wijze de jaarcyclus en vier belangrijke momenten in het jaar zoals de zonnewendes.
Dan knikken ze heel beleefd bij de koffieautomaat en je ziet ze denken...
Niet handig als collega's je in stilte wegzetten als weirdo. Zoals ik al zei; ik heb hier eigenlijk nog geen goede oplossing voor kunnen bedenken.

43
Heidense wetenswaardigheden / Re: Heidens klooster
« Gepost op: mei 11, 2014, 01:57:04 pm »
Niet bij mijn weten in ieder geval.

Het concept van een klooster is mij eigenlijk altijd voorgekomen als een bizar sociaal experiment. Ik moet de eerste heiden nog tegenkomen die het een goed idee lijkt om een hoop mensen van hetzelfde geslacht samen in een gebouw te zetten, te isoleren van de buitenwereld en ze te vertellen dat ze geen seks mogen hebben. En dan kijken hoe lang het duurt voor ze doordraaien.

Ik probeer me even voor te stellen hoe dat bij heidenen zou gaan. 'Klooster' zal inderdaad niet het juiste woord zijn. Denk dat je binnen de kortste keren kunt spreken van 'orgie'.

Yep, dat is het: monniken en nonnen vormen een klooster, heidenen vormen een orgie.

Een kudde schapen, een roedel ganzen, een school vissen en een orgie heidenen.

44
Nieuws / Re: Lid van de maand verkiezing
« Gepost op: mei 08, 2014, 09:44:38 pm »
Ik heb de poll zelf helemaal gemist, anders had ik uiteraard op Valora gestemd.

Overigens: dank allen!  :D

45
Nieuws / Re: Lid van de maand verkiezing
« Gepost op: mei 05, 2014, 10:12:12 am »
Ik draag trouwens Valora voor vanwege het veilig naar het station loodsen van twee laveloze heidenen afgelopen vrijdag.

Pagina's: 1 2 [3] 4 5