Heidendom > Literatuur

Online boeken en artikelen.

(1/2) > >>

Metalen Mark ov Holland:
Hierbij wil ik even een interessante verzameling teksten aan jullie doorgeven, welke ik tegenkwam via een topic op het NH.net forum: hier tref je een doorverwijzing naar de online 'boekenplank' van Norrøn Mytologi.

Het is wel een minder lijvige verzameling dan de vier gig waar Valora een tijdje geleden mee aan kwam zetten en bovendien meen ik, zo op het eerste gezicht, wat overlap te bespeuren (zoals verscheidene boeken van Benjamin Thorpe). De meeste teksten zijn in het Engels maar her-en-der staan ook wat teksten in het Noors, met name tussen de artikelen; de bijbehorende site is ook Noors. Het grootste deel staat in pdf-formaat, een aantal teksten zijn echter als directe html-tekst beschikbaar. 

Veel plezier met lezen.

Villsvin:
Ik ben wederom zeer dankbaar. Hoe meer artikelen, hoe beter. Mijn scriptie moet dankzij Heidevlam wel geniaal worden :)

Metalen Mark ov Holland:
Na de boel enigszins nader bekeken te hebben moet ik zeggen dat met name het werk "The Legends of the Rhine" door Guerber uit 1895 wel interessant overkomt (ik kende het nog niet): een hele verzameling middeleeuwse legendes uit het stroomgebied van de Rijn, van Zwitserland tot Friesland (met name Stavoren als verdronken stad in een soort variant op De Weduwe van Staveren), gerangschikt naar regio. Een aantal van de verhalen waren me al wel bekend maar dit is wel een enorm breed verzamelwerk.

Metalen Mark ov Holland:
Bij deze een aanvulling: hier vind je een doorverwijzing naar de iets bescheidener online bibliotheek van TheTroth.org.

@Hobbes: daar staat ook een handboekje over bijenhouderij tussen!

Metalen Mark ov Holland:
Da's wel behoorlijk jammer: die bibliotheek van The Troth lijkt offline te zijn gehaald, of in ieder geval niet meer toegankelijk voor de buitenwereld (die bovenstaande link geeft een 404-melding).

Het boekenplankje van Norrøn Mytologi is overigens nog wel gewoon beschikbaar. 

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie