Algemeen > Nieuws

The Asatru Community Inc

<< < (2/2)

Hobbes:
Ja ja ja, ik weet dat sec gezien Amerikaans niet de laken is die de stof dekt. Ik doel dan ook meer op het blanke laken.

ECER, leuk dat je die gasten aanhaalt. Naar het schijnt, zijn die niet zo heel zuiver op de graat. Met name op het gebied van segregatie, naar verluid (wederom van horen zeggen) zijn ze wel pro cultuur, maar moet iedereen voornamelijk op zijn eigen veldje zitten. Ik wil zeker een keertje buurten of dit echt zo is

Metalen Mark ov Holland:
Ik weet ogenblikkelijk waar je op doelt: ze (b)lijken mordicus anti-syncretisch. Persoonlijk vind ik dat niet verstandig omdat op die wijze een gemeenschappelijke oorsprong wordt benaderd met de welbekende struisvogeltactiek, des te vreemder dat ze contact onderhouden met Hindoes omdat die op hoger niveau nog weleens de westelijke pantheons gelijk willen stellen aan hun Asura-goden/demonen. Wellicht ben ik teveel beïnvloed door Rydberg, Dumezil, enzovoorts; ik ben er vaak wel toe genegen om bepaalde godsbegrippen ook op één lijn te zetten. ECER zullen dergelijke zienswijzen waarschijnlijk als 'te syncretisch' afdoen.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie