Oude mei; groot succes!

heidevlam, heidendom, donar

Oude meiviering

De oude meiviering van Heidevlam was een groot succes. Tijdens de meiviering stonden we stil bij het vroegere gebruik om dit te vieren. Oude mei was van oudsher de dag van kermissen, dorpsfeesten en wat al niet meer. Het plan was, om gezellig dan ook wat oudhollandse spelletjes te gaan doen. Helaas gooide het weer wat roet in het eten, maar dat mocht de pret niet drukken. Er werd lang gewandeld door de ontluikende natuur – moe en voldaan keerden we weer op het kampement terug. Het druilerige weer bleek geen domper op de feestvreugde, want de overdekte en van windzeilen voorziene vuurplaats was al snel een middelpunt van gezelligheid!

20140510_135736wandeling, oude, mei

Er was een heerlijke stamppot gemaakt door Hobbes, welke gretig aftrek vond na de fikse wandeling. De aanwezigen hebben er van genoten! Ook de heidevlammers die aan kwamen waaien (Wagner, Vuurnacht, Sagenbrand) genoten mee van de verdere feestvreugde. Er werden verhalen voorgedragen door Hobbes, Einskaldir en Kezlar, o.a. Ook was er een medeproeverij, waarvan de uitslag de volgende was;

1. Gwaihir
2. Liselotte
3. Hobbes
4. Einskaldir
5. Arjane

Gwaihir was dus de winnares van de trofee. Gefeliciteerd! De punten lagen bijzonder dicht bij elkaar – het was een lastige keuze.

heidevlam, gwaihir, medewedstrijdvuur, oude, meihobbes, oude, mei

Hierna was het tijd voor drankjes en gezelligheid, en het werd nog een lange avond en nacht. Gelukkig was onze wekker Hobbes bereid om een uur eerder als gepland iedereen wakker te maken voor een lekker bakje koffie. Al dan niet geserveerd in de tent. De oude meiviering is soepel verlopen en ondanks het tegenvallende weer een enorm succes. Bij deze wil Heidevlam de aanwezigen (14+3 aanloop) dan ook van harte danken voor de getoonde inzet en het gemaakte plezier. Een oude Mei, die voor herhaling vatbaar was!